Welkom op Huisentuin24.nl. Hieronder vind je overzicht met links naar websites over onder andere klussen, tuinieren en styling.

Blog

Sloffen aan en vuil eruit!

Je schoenen uitdoen wanneer je binnenkomt bij iemand thuis is een teken van respect, in ieder geval is dat zo in Japan waar ze ook heel erg op hygiëne letten. Daarom dus schoenen uit en sloffen of slippers aan.

Gewoonte

In Japan is het bekend dat men de schoenen uit doet wanneer men ergens een huis in gaat. Dit is ten eerste een teken van respect maar ook een teken van hygiëne en dit kan voor ons westerlingen erg ver gaan.

Nu kennen wij dit principe ook om schoenen uit te doen voordat men verder doorloopt het huis is, maar in Japan nemen ze dit heel serieus. Ditzelfde wordt niet alleen in huis gedaan maar ook in bijvoorbeeld in restaurants en het theater. Bezoekers krijgen dan slippers aangeboden om aan te trekken.

Hygiëne

Japanse mensen letten heel goed op hun hygiëne en hebben daardoor gebruiken ontwikkeld die ons als vreemd lijken. Zelfs bij het toiletbezoek moet men daarvoor aparte slippers aantrekken, anders dan de slippers of sloffen die men al apart moet dragen voor in huis. Men gelooft dat in elke vorm de hygiëne niet vanuit het toilet overgedragen mag worden naar buiten.

Comfort

Niet alleen worden deze regels gebruikt voor hygiëne, maar ook voor comfort. Het wisselen van schoeisel zorg voor meer comfort voor de voeten. Hoe lekker is het om bijvoorbeeld sloffen aan te trekken na een dag lang werken. Sterker nog, hoe fijn zou het zijn als je sloffen aan kan trekken op het werk.

Over het algemeen zijn sloffen bedoeld voor comfort daar waar schoenen over het algemeen bedoeld zijn voor stabiliteit en ondersteuning. Veel mensen weten dat sloffen dit comfort kan geven en zijn dan ook heel divers in het kiezen van de juiste soort sloffen.

Welke sloffen

In Japan gebruiken ze vaak badslippers in huis of specifiek voor het toiletgebruik. Daarnaast zijn er ook hele traditionele schoenen soorten voor in huis zoals de Tabi, Zori en Geta. Maar in Nederland kennen we ook hele bekende soorten zoals de Spaanse sloffen, Crocs en huissloffen van Blenzo, een Nederlandse sloffenmaker.

Het type slof bepaald het soort comfort dat het geeft. Sloffen van Blenzo zijn zeer divers in uitvoering waarbij sommigen instap klomp-achtige sloffen zijn, net zoals Crocs, waar andere weer heerlijk warm aanvoelen en dik gevoerd zijn met wol zoals de Spaanse sloffen.

Japanse sloffen kopen kan vooral bij specialistische Japanse winkels of martial arts winkels, en dan vooral de grotere winkels die meer diversiteit aan kleding hebben.


Weg met vlekken door stoom

Het schoonmaken in huis kan soms frustrerende situaties oplossen. Er zijn gewoon vlekken die je niet uit je kleding of meubels krijgt. Maar heb je al eens gedacht aan schoonmaken met stoom? Niet alleen krijg je hier vrijwel alle vlekken mee weg, maar ook zijn ze voor alles geschikt, gezien ze in verschillende groottes en maten komen. Je kunt er elke schoonmaakklus mee aan!

Waarom een stoomreiniger?

Er zijn meerdere redenen, waarom het beter is om te reinigen met stoom dan met een doekje en schoonmaakmiddel. Stoom is bijvoorbeeld veel hygiënischer. Om stoom te maken, moet je water hebben dat wordt verhit tot wel 100 graden. En met de juiste druk, kan de stoom nog veel heter worden. Door deze hitte legge bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die je niet in huis wilt hebben het loodje. En omdat je zo doeltreffend schoon kan maken, heb je er ook langer plezier van. Als laatste helpt deze hoge temperatuur er ook voor dat je huis langer fris blijft ruiken.

Hoe werkt het?

We kunnen je heel simpel uitleggen hoe een stoomreiniger werkt. Eerst voeg je water toe in een ruimte die daarna is afgesloten. Hierin wordt het water aan de kook gebracht. Als het water eenmaal kookt, verdampt dit en komt er stoom vrij. Deze stoom kan maar naar 1 plek,. namelijk naar de slang die aan het mondstuk gekoppeld zit. Omdat de stoom in een kleine ruimte zit, komt er ook een bepaalde druk op te staan. Vanaf hier hoef je alleen nog met een knop de klep te openen van het mondstuk en de stoom komt eruit schieten.

Gebruiken op je kleding

Als je een handzame stoomreiniger aanschaft, hoef je nooit meer kleding naar de stomerij te brengen. Dat kan je dan namelijk gewoon thuis doen! Je haalt eenvoudig alle kreukels uit je kleding en haalt de vervelendste vlekken weg die de wasmachine niet te pakken kreeg. Maar ook voor gordijnen of tafelkleden is een kleine variant ideaal.

Stoom gebruiken als cosmetica product

Stoom is niet alleen praktisch om op meubilair te gebruiken, maar is ook een veelgebruikt element voor huid en gezicht. Vooral voor mensen die een volle neus hebben door een verkoudheid kunnen er veel baat bij hebben. Vooral als er nog een geurtje zoals munt, lavendel of eucalyptus aan het water wordt toegevoegd, zorgt dit dat alles weer gaat openstaan. Maar ook je huid kan je er zachter en mooier mee maken. Door je gezicht te stomen verzacht en week je de bovenste huidlaag, waardoor dode huidcellen, vuil, bacteriën en andere rotzooi lossen komt te zitten, waarna je het beter kan verwijderen.

Voor elke klus een eigen opzetstuk

Wil je een specifieke plek reinigen in een hoekje? Dan heb je natuurlijk niks aan een heel breed opzetstuk. Daarom is er voor elke klus een speciaal opzetstuk te koop. Voor het schoonmaken van je ramen is er bijvoorbeeld een soort spons aan de koppelen, of juist een heel smal opzetstukjes voor kiertjes en randjes, terwijl je voor de vloer beter een brede kunt hebben. Online zijn er veel verschillende opzetstukken te koop.

 


De perfecte raamoplossing voor je woonkamer

De woonkamer is de plek in huis waar mensen over het algemeen de meeste tijd doorbrengen. Daarmee is het belangrijk dat deze ruimte in huis prettig aanvoelt en privacy biedt. Goede raambekleding is dan onmisbaar, zeker als je woonkamer direct aan de straat grenst of op het zuiden ligt. Zit je met een van deze ‘problemen’ en weet je niet goed wat voor raambekleding hierbij past? Geen nood! In dit artikel laten we je drie geschikte soorten raamdecoratie voor de woonkamer zien.

Inbetween gordijnen

Een veelvoorkomende mooie én praktische oplossing voor je woonkamer zijn inbetween gordijnen. Hiermee zorg je er namelijk voor dat er wel gewoon licht naar binnen komt en je zelf ook nog naar buiten kunt kijken. Door de dikte van inbetween gordijnstof kan er van buiten alleen niet naar binnen kijken. Ideaal dus! Vooral als je kamerhoge ramen in de woonkamer hebt, is dit ook nog eens een heel mooie optie.

Plisségordijnen

Heb je geen ramen die lopen van vloer tot plafond? Of wil je vooral graag een deel van je raam afdekken, in plaats van het gehele raam. Gewone gordijnen zijn dan misschien niet helemaal de juiste keuze voor je. Top down en bottom up plisségordijnen zijn in dit geval ideaal. Met plisségordijnen ben je namelijk erg flexibel in het bedekken van een bepaald deel van je raam. Bovendien kun je qua lichtinval ook alle kanten op, door het kiezen van een dikkere of dunnere stof voor je plisségordijn.

Jaloezieën

Heb je een modern interieur en wil je daarom ook graag rambekleding met een moderne uitstraling? Kijk dan eens naar jaloezieën, ook wel horizontale lamellen genoemd. Met dit type raambekleding kun je de lichtinval perfect instellen. Tip: ga voor jaloezieën met smalle, elegante lamellen van 25 mm. Ga je voor lamellen met een dikte van 50 mm, dan kan de raambekleding al snel wat lomp overkomen.

Ontspannen in uw eigen bad, een weldaad voor lichaam en geest

Niets is fijner om na een lange dag in een heerlijk warm bad te stappen. Niet is het alleen heel ontspannend, maar het is daarnaast ook erg gezond voor u. In dit artikel leest u de geneeskrachtige werking van een warm bad.

Sinds de oudheid baden mensen al om hun pijntjes en kwalen te behandelen. Een warm bad helpt namelijk als u last heeft van spierpijn, uw gewrichten, of tegen jeuk en slapeloosheid. Het warme water maakt namelijk uw spieren en gewrichten los, en laat uw bloed beter circuleren wat ervoor zorgt dat uw bloedvaten open gaan staan. De afvalstoffen in uw lichaam verlaten hierdoor makkelijk uw lichaam. Het schijnt zelfs dat u maar slecht 5 minuten in bad hoeft te baden om deze voordelen te ervaren! Daarnaast heeft het niet alleen een gezonde werking op uw lichaam, het heeft daarnaast ook een gezonde werking op uw geest. U heeft namelijk een moment voor uzelf om alles van uw drukke werkdag los te kunnen laten.

Er zijn daarnaast nog allerlei badproducten welke u kunt gebruiken als u in bad gaat om het nog aangenamer te maken voor uzelf. Zo kunt u een heerlijke bruisbal in uw bad gooien, aroma’s of geurkaarsjes aansteken voor een aangename geur om u heen of heerlijke oliën voor uw lichaam. Niets is te gek.


Een plant in het huis

Een plant in het huis zorgt voor een mooie uitstraling en met een kamerplant krijg je een leuke sfeer in het huis. Ook heeft het heel veel andere voordelen, zo verschoont de plant de stofdeeltjes in de lucht en zorgt het voor minder geluiden. Nu denk je vast hoe kan een plant voor minder geluiden zorgen? Doordat de bladeren van de planten geluiden absorberen, hoort u geluiden minder hard. Ook heeft onderzoek gebleken dat planten zorgen voor minder stress, zijn mensen veel vrolijker en heb je minder kans om verkouden te worden. Het enige wat de plant van jou vraagt is verzorging. Het neemt bijna gen tijd in beslag en je krijgt er een hele mooie en efficiënte kamerplant voor terug. Een voorbeeld van een kamerplant is een orchidee.

Een orchidee in huis

De orchidee is een van de meest populaire kamerplanten ter wereld en is dus zeer geliefd. Vele huizen hebben een orchidee in de woonkamer, omdat het er zo mooi uit ziet. De planten hebben el licht nodig, dus je kunt het niet op een donkere plek neerzetten. Een orchidee heeft water nodig, de hoeveelheid ligt aan het seizoen. Op de beschrijving staat precies hoeveel water je het moet geven. Ook moet je een keer in de maand de mest veranderen, zo kunnen de planten zich goed ontwikkelen en doorgroeien. Het is ook slim om een orchideeënsubstraat in de pot te doen, dit zorgt ervoor dat de wortels van de orchidee niet gaat rotten. Dit hoeft niet bij alle orchideeën, want er zijn verschillende soorten orchideeën. Een orchidee in huis is dus geschikt om je interieur op te fleuren.

Soorten orchideeën

Zoals ik al zei zijn er diverse soorten orchideeën, kleine, grote, wit, gekleurd en zo kun je heel lang doorgaan. Er zijn zelfs orchideeën die in een glas gegroeid zijn. Het zijn prachtige bloemen die maar een klein beetje verzorging nodig hebben. Ook zijn er orchideeën die een vlindervorm hebben, dit zijn de zogeheten: Phalaenopsis Orchidee. Deze orchidee is zeer makkelijk in het onderhouden, want je hoeft hier helemaal niks aan te onderhouden. Kijk nu in de winkels of op online op de website van Fleurdirect voor de mooiste orchideeën.


De terugverdientijd van kozijnen

Het klinkt misschien heel raar maar naast zonnepanelen of andere energiebesparende middelen hebben kozijnen ook een zeer interessante terugverdientijd. Wanneer je van plan bent om te investeren in kozijnen en hun bijbehorende HR++ glas dan is het eerste waar je van schrikt natuurlijk de kostprijs. Een investering zoals kozijnen is natuurlijk niet niks. En wat als ik je zeg dat de terugverdientijd van kunststof kozijnen erg interessant is. In het volgende artikel lichten we verder toe hoe kort deze terugverdientijd is en hoe dit in zijn werk gaat. Investering Kozijnen zorgen net zoals elke andere investering voor uitgaven nu, en opbrengsten in de toekomst. Gezien nieuwe kozijnen een redelijk dure investering is. Je bent vast wel benieuwd hoe je deze kosten kan terugverdienen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om warmteverlies in huis. Je doel is een volledig ge-isoleerde woning die geen tot weinig warmte verliest. Hierdoor moet je minder stoken om de gewenste warmte binnenshuis te krijgen en zet jij weer een stap richting een duurzamer huis. Het klinkt niet zo simpel als het is. Naast de kozijnen dient er natuurlijk een degelijke dak- en muurisolatie aanwezig te zijn. Daarnaast zijn ramen met hoge rendementsglas ook erg belangrijk, omdat deze luchtdicht is en bestaat uit goede isolatiematerialen. Wanneer je dit allemaal volgens de richtlijnen doet kan dit duizenden euro’s per jaar besparen. Wanneer je dit vergelijkt met een normale woning dan zie je dat de investering in kunststof kozijnen helemaal geen weggegooid geld is, maar een kostenbesparende oplossing is. Kosten kozijnen en glas Voor kunststof kozijnen kan je gemiddeld rekenen op € 700 – € 800 per vierkante meter, inclusief BTW, montage en HR++ beglazing. Denk hierbij aan een terugverdientijd van ongeveer 20 jaar en je ziet dat het zeker een goede beslissing is. Een investering op kozijnen is te vergelijken met een spaarrente va 5%. Kunststof kozijnen zijn vrij onderhoudsarm en gaan tot wel 60 jaar mee. Hierdoor heb je er ook geen omkijken naar, ideaal! Als er nog vragen zijn met betrekking tot de terugverdientijd van kozijnen of andere vragen rondom kozijnen: kozijnenkiezen@gmail.com

De grote voorjaarsschoonmaak

Het hele huis schoonmaken

De lente begint langzaam weer dichterbij te komen en dat betekent voor de meeste dames onder ons maar een ding, de voorjaarsschoonmaak is in aantocht! Mannen verbergen zich, kinderen worden nerveus van het opruimgedrag van mama, het zullen de hormonen wel zijn! De grote voorjaarsschoonmaak zou je symbolisch kunnen zien als een nieuwe frisse start, net zoals de lente de aankondiging van nieuw leven en geboorte is. De plumeau wordt uit de kast gehaald, nieuwe stofzuigerzakken aangeschaft en de keukenkastjes worden zorgvuldig gecontroleerd op de aanwezigheid van voldoende schoonmaakmiddelen. Is er wel genoeg Andy, chloor, zemen, schuursponzen, enz.

Grondig schoonmaken met een stoomreiniger

Het kost een hoop tijd al dat schoonmaken, poetsen en boenen, maar daar krijgt de vrouw des huizes, en eigenlijk het hele gezin, een keurig fris en opgeruimd huis voor terug. Ieder vertrek komt aan de beurt en wordt van top tot teen schoongemaakt. De ramen worden gezeemd, het tapijt stof gezogen en het stof met een stoffer van de planten, schilderijen en andere zaken gehaald. Wat dat betreft is het aanschaffen van een stoomreiniger zeker een optie, al is het alleen al doordat je met dat ene apparaat zoveel zaken kunt schoon krijgen. Want met stoom kan het tapijt, de ramen, kasten, enz. In een handomdraai worden gereinigd. Bij dergelijke apparaten worden ook vaak microvezel doeken, een dweil mop, een schrobber en een borstel geleverd zodat u werkelijk de meest uiteenlopende oppervlakken in een handomdraai met uw stoomreiniger kunt schoonmaken. Het voordeel van een stoomreiniger is natuurlijk dat u geen extra kosten heeft zoals stofzuigerzakken die u moet aanschaffen als de stofzuigerzak weer eens vol zit met stof. Wel bent u elektriciteit kwijt maar welk apparaat gebruikt tegenwoordig geen stroom in ons huishouden. In ieder geval reinigen met stoom bijna een must als u uw huis eens echt schoon wilt krijgen.


Gezellige tuinaccessoires voor weinig

Of je nu je tuin, tuinhuis of terras wilt aankleden: accessoires zijn echt een must voor iedereen die graag buiten zit. Aankleding en sfeer begint natuurlijk bij een mooie, sfeervolle tuinset. Let niet alleen op de uiterlijke kenmerken daarvan, maar houd ook rekening met de onderhoudsbehoefte van het materiaal. Zo ben je aan houten tuinmeubels natuurlijk meer onderhoudstijd kwijt dan aan kunststof bistrosets of Wicker meubelen. Kijk eens op Kwantum.nl voor goedkope tuinmeubels. De keuze is er ruim en om de prijs hoef je het niet te laten.

Aankleding

Een tuinset komt tot z’n recht met leuke aankleding. Denk aan onder andere mooie stoelkussens, leuke kaarsen (op plateau) en wandborden voor aan de schutting, serre of tuinhuis. Werk vooral met lekkere frisse, zomerse kleuren om je tuin een zomerse tint te geven. Denk aan appelgroen, mintgroen, fel geel of oranje.

Fakkels

Ben je zo iemand die graag tot ’s avonds laat in de tuin geniet van het zwoele avondtemperatuurtje? Dan zijn fakkels ook echt een must-have deze zomer. Je vindt ze in allerlei vormen, materialen en kleuren. Voor iedere wat wils! Fakkels branden doorgaans op lampenolie. Dat koop je meestal in dezelfde zaak als waar je de fakkels koopt. Extra voordelig ben je uit bij een Big Bazar of Action natuurlijk. Neem er dus zeker even een kijkje!

Buitenvloerkleden: dé trend van nu

Een vloerkleed/karpet doet enorm veel met je zithoek binnen. Het wordt er een stuk huiselijker, gezelliger en warmer door. Buiten geldt eigenlijk hetzelfde. Heb je een loungehoek in de tuin? Dan moet je zeker eens overwegen om een buitenkarpet onder de loungetafel te leggen. Hartstikke hip! Voor goedkope, leuke buitenvloerkleden kun je terecht bij onder andere Kwantum, Leenbakker of Gamma. Vanzelfsprekend is het materiaal van een buitenvloerkleed anders dan dat van een binnenvloerkleed. Je hoeft ‘m dan ook niet dagelijks naar binnen te halen bij nat weer.


Bouwtips voor een tuinvijver

Op een mooie voorjaarsdag staat u in de tuin, en denkt: er mist iets, maar wat? Precies, een vijver. U besluit een vijver te bouwen in uw tuin, maar u weet niet precies hoe u moet beginnen. Hier volgen enkele handige tips om een vijver aan te leggen in uw tuin.

Wet- en regelgeving

In sommige gevallen is het noodzakelijk dat u een bouwvergunning ontvangt van uw gemeente. Als u een vijver beoogt te bouwen die kleiner is dan 30m2, dan is er geen vergunning nodig. Wel moet u zich aan een aantal voorwaarden houden. De bouw van de vijver zal bijv. in de achtertuin moeten zijn en het gebied waarin u woont mag niet gekenmerkt worden als natuurgebied. Mocht u hier twijfels over hebben? Raadpleeg dan de technische dienst van uw gemeente.

Planning van de bouw

De basis voor elk bouwproject is een helder uitgetekend ontwerp van de vijver met alle benodigde specificaties, zoals: locatie en afmetingen. Kijk in uw omgeving, bekijk afbeeldingen of video’s op Youtube om tuinideeën op te doen. Inventariseer de eventuele opstakels, zoals bijv. een boomstronk die verwijderd moet worden. Noteer vervolgens de gereedschappen en andere materialen voor de bouw van uw vijver. Wilt u de vijver voorzien van waterplanten en vis-soorten? Informeer bij een specialist, zoals een hoveniersbedrijf, goed welke planten en diersoorten wel en niet goed bij elkaar passen. Plan de bouw van uw vijver bij voorkeur tijdens het voorjaar. In deze periode heeft de beplanting in en om de vijver de beste mogelijkheid om een natuurlijk evenwicht aan te brengen.

Bouw van de vijver

Begin met het graven van de vijverkuil. Doe dit in lagen in de vorm van een trap. Verwijder wortels en scherpe obstakels, zodat deze de bodembescherming (folie) niet kunnen aantasten. Breng na het graven spoedig de folie aan en dek af met zand. Om de folie goed op zijn plaats te houden kan je gebruik maken van stenen in de hoeken van de vijver. In het geval je geen folie gebruikt, maar een voorgevormde kuip zal je ervoor moeten zorgen dat de vorm van de kuil nagenoeg identiek is. Controleer of de kuip waterpas staat en vul de ruimte tussen de kuil en de kuip op met zand. Versier de rand met natuurstenen of een ander ingredient naar voorkeur.

Na de aanleg van de vijver

Nu de vijver klaar is, kunt u beginnen met het vullen van de vijver met leidingwater. Voordat u de vijver vult met waterplanten, behandel het water eerst met GH-Extra (of iets soortgelijks). Op deze manier wordt uw vijver geschikt voor waterplanten.

5 ingrediënten voor een superstrak en groen gazon

De zon is terug van weggeweest en dat lokt ons natuurlijk massaal naar buiten. Tijd voor lekker buiten eten, chillen, borrelen en hangen. Daarbij heb je natuurlijk een fris, gezond gazon nodig.

Een gazon mooi groen krijgen en houden valt niet mee. Veel mensen leggen daarom ook om de paar jaar nieuwe graszoden. Helemaal niet nodig! Met het juiste onderhoud zo nu en dan staat jouw gazon er ieder jaar in de lente en de zomer weer stralend bij!

Kalk

Kalk in je gazon? Jazeker. Veel mensen hebben last van de groei van mos of onkruid in hun gazon. Dat wordt veroorzaakt door een te zure ondergrond. Hoe je de zuurgraad weer op peil krijgt? Met graskalk. Gewoon te koop bij de bouwmarkt of Intratuin!

Mest

Net als mensen en dieren, heeft ook gras gezonde voeding nodig om sterk te worden. Bemest je gazon daarom jaarlijks zo’n 3 tot 4 keer. Bijvoorbeeld in maart, mei, juli en september. Let wel: zorg dat tussen het kalken en bemesten minimaal een maand zit.

Water

Gras kan prima zonder water, althans een paar dagen. Begin je daarom pas druk te maken over je gazon als het meer dan een week erg droog en warm is. Is dat het geval? Sproei dan eens per week twee uurtjes. Dus niet dagelijks even! Van eens per week sproeien worden de wortels van je gras namelijk sterker.

Sproei bij voorkeur in de avonduren of de vroege (donkere) ochtend. Op die manier kan het water niet meteen weer verdampen

Harken of blazen!

Lelijk en ongezond: van die dorre, bruine plekken in je grasmat. Hoe ze ontstaan? Vaak door verstikking. Om dat tegen te gaan is het belangrijk om in de herfst en winter boombladeren tijdig van je gazon te harken en/of blazen. Op die manier kan je gras blijven ademen en voorkom je dorre plekken.

Maaien

En dan het liefst eens per 4 à 5 dagen in het hoogseizoen. Sla zo min mogelijk over, des te gezonder en sterker je gras wordt. We raden aan je gras op een lengte van 4 tot 5 millimeter te maaien.

Et voila. Eens kijken of het gras bij de buren groener blijft met deze tips! Geniet van je tuin! Een superstrak en groen gazon


Blog

We geven op onze blog handige tips die te maken hebben met klussen in en rond het huis of juist in de tuin. Ook als we leuke tips tegenkomen die te maken hebben met interieur zullen we je hier over informeren via onze blog. We proberen je via deze blog te informeren en te inspireren! 


Sauna’s

Een sauna wordt ook wel gezien als een ontspanningsmiddel. Maar wat is een sauna precies, hoe werkt het? En kun je ook een sauna kopen?

Sauna

De sauna is origineel ontstaan in Finland. Vroeger woonde de mensen daar deels onder de grond. Om het warm te houden in de hutten werden stenen in vuur gelegd. Zodra ze warm genoeg waren werden ze in de hutten gelegd zodat er genoeg warmte aanwezig zou zijn. Na verloop van tijd kwamen ze er achter dat wanneer er water over de hete stenen werd gegoten ze nog langer en meer warmte afstootte.

Een sauna is een ruimte waarin de temperatuur op kan lopen van 80 graden tot 120 graden Celsius. Bij deze temperaturen is het logisch dat men gaat zweten. Dit zweten wordt als reinigend en ontspannend ervaren. Na een sauna voelt men zich schoon en fris. Naast de lichamelijke ontspanning is het ook enorm ontspannend voor de geest.

Infrarood sauna

Er zijn verschillende soorten sauna’s. Een variatie hiervan is de infrarood sauna, ook wel een infraroodcabine. In een infrarood cabine bevinden zich speciale infrarood elementen. Door middel van deze elementen wordt er een warmte opgewerkt. In vergelijking met gewone sauna’s hebben de infraroodcabines een aantal voordelen. De tijd die er nodig is om de ruimte op te warmen is bijvoorbeeld veel korter. Daarnaast blijft de warmte langer aanwezig. Het voordeel hier aan is dat er veel minder energie verbruikt wordt bij een infraroodcabine. Een ander voordeel is dat een infraroodcabine minder ruimte inneemt in vergelijking met een sauna.

Sauna kope

Sauna’s kunnen verschillen in soorten en maten. Je hebt hele grote sauna’s waar je met meerdere personen in kunt, maar je hebt ook sauna’s die een stuk kleiner zijn. Een iets wat kleinere sauna zou bijvoorbeeld geschikt zijn als binnen sauna in een huis. De prijzen van sauna’s verschillen enorm. Uiteraard hangt dit er dan ook weer vanaf wat voor soort sauna het is en de grootte er van. Wanneer je een sauna wilt gaan aanschaffen zijn er meerdere bedrijven waar je terecht kunt.

Het is belangrijk om voor jezelf te bedenken wat voor soort sauna je wilt hebben, hoe groot hij moet zijn en uiteraard of het een binnen of een buiten sauna wordt. Een sauna kopen is een hele investering, maar wel een investering die de moeite waard is als je een sauna liefhebber bent.


Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes komen veel voor op vochtige en warme plekken in voornamelijk nieuwbouwhuizen. De beestjes zijn meestal niet schadelijk, maar wel moeizaam te verwijderen en te bestrijden. Vaak willen mensen er zo snel mogelijk vanaf, omdat ze het onhygiënisch vinden. Dit is een te begrijpen gedachte, wat het blijft eigenlijk ongedierte.

Zilvervisjes

Hoe herken je ze? Zilvervisjes hebben een zilver glanzende kleur en zijn ongeveer 1 centimeter groot. Door hun ietwat lange staart kunnen ze soms wat langer ogen. Ze zijn meestal in de nacht actief en verstoppen zich overdag goed op vochtige plekken. Je komt ze dus voornamelijk tegen in badkamers, toiletten of in de keuken. Ze komen binnen door mee te liften in voedsel, kleding, tassen of meubilair. Ook kunnen ze via de buren eenvoudig in jouw huis komen.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Voornamelijk mensen in nieuwbouwhuizen hebben last van zilvervisjes. Dit is een veel voorkomend verschijnselen en heeft ook een logische verklaring. Dit komt omdat in het beton nog veel vocht zit. Zilvervisjes houden van vocht en voelen zich daarom vaak prettig in dit soort ruimtes. Je kunt een aantal dingen doen tegen zilvervisjes.

  • het neerzetten van bakjes met peper of laurier: de geur zal ervoor zorgen dat ze dood gaan
  • de luchtvochtigheid verlagen: het creëren van tocht, doormiddel van de deuren tegen elkaar open te zetten
  • kou: door het huis op 15 graden te houden, krijg je er minder last van
  • kieren en naden: zorg dat alles goed dicht zit, het is veel maar een eenmalige klus

Bestrijdings middelen

Wil je toch liever zekerheid hebben, dat de zilvervisjes weggaan. Dan kun je gebruik maken van verschillende bestrijdings middelen en serieus materiaal inzetten. Zilvervisjes bestrijden is echter niet zo maar wat, dus je moet alles wel op de juiste manier inzetten. Het is wel belangrijk om de behandelingen meerdere keren te gebruiken. Alleen dan zullen de zilvervisjes daadwerkelijk helemaal verdwijnen. De volgende twee middelen zijn mogelijk:

  • zilvervisjes gif
  • zilvervisjes spray
  • vochtvreters

Professionele hulp

Heb je extreem veel last van veel zilvervisjes, is het verstandig om hulp in te schakelen. Het hebben van grote hoeveelheden zilvervisjes komt echter niet veel voor. Als dit wel het geval is, zal je een bedrijf in moeten schakelen, die vervolgens de juiste maatregelen onderneemt.


Zelf laminaat leggen

Voor de meeste mensen die een beetje technisch zijn onderlegd moet het mogelijk zijn om een laminaten vloer in huis of elders zelf te leggen. Laminaat leggen is in principe niet moeilijk. Zeker als je laminaat moet leggen in een ruimte waar je zonder al te veel moeilijkheden laminaat kunt leggen. Bij deze moeilijkheden kun je denken bij een sta-in-de-weg als een radiator, leidingen of deurposten. Als dit laatste wel het geval is zul je zo nu en dan het laminaat moeten zagen.

Ga je zelf aan de slag dan heb je als allereerst goed materiaal en goed gereedschap nodig. Vaak heb je het meeste gereedschap wel in huis. Een decoupeerzaag is bijvoorbeeld handig bij het zagen van het laminaat en hetzelfde geldt voor een slagblokje en een hamer. Mocht je dit gereedschap niet hebben dan kun je dit natuurlijk aanschaffen bij een doe-het-zelf-zaak of bij een bouwmarkt in de buurt.

Qua materiaal is een goede laminaatvloer een vanzelfsprekendheid. Koop je laminaat van slechte kwaliteit, dan kun je na een paar jaar alweer opnieuw beginnen. Natuurlijk weet jij bij de aankoop van laminaat niet altijd of het hier om laminaat gaat van hoogwaardige kwaliteit. Wat je in ieder geval wel kunt doen is laminaat kopen bij een speciaalzaak. Een zaak die weet wat het verkoopt.

Als je alles hebt aangeschaft kun je aan de slag. Zorg er eerst voor dat de ruimte niet te vochtig is en de grond in ieder geval droog is. De luchtvochtigheid mag bij het leggen niet boven de 55% zijn. Als je laminaat op beton gaat leggen is een ondervloer noodzakelijk. Als je dit allemaal hebt gecontroleerd en toegepast is het beter om het laminaat ook een aantal nachten te acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd moet worden. Zo voorkom je dat het later bol gaat trekken.

Nu de voorbereiding is gedaan kun je dan eindelijk laminaat gaan leggen. Door goed de gebruiksaanwijzing te volgen moet het leggen van laminaat niet moeilijk zijn. Een aantal tips: door de kamer langer te laten lijken kun je het laminaat in de lengte leggen. Wil je het tegenovergestelde effect, dan leg je ze in de breedte.

Als je jezelf niet vertrouwt met het leggen van laminaat, dan kun je dit het best laten doen door iemand met verstand van zaken. Als je een onervaren klusser bent heb je kans dat je het laminaat beschadigd en dat het er niet goed in wordt gelegd. Misschien dat je in je naaste omgeving een handig iemand kent en anders kun je altijd een klusjesman of een professioneel bedrijf inschakelen.


Top 5 woontrends 2015

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe woontrends! Wat zijn of worden de woontrends van 2015? Wat verandert er in de keuken, wat zijn de must haves in de slaapkamer, hoe ziet een badkamer er anno 2015 uit en natuurlijk niet te vergeten de woonkamer! Ben jij dit jaar van plan het huis te verbouwen of het één en ander om te gooien? Dan kun je met dit artikel inspiratie opdoen. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om je hele huis om te gooien, zeker met een keuken en badkamer kan het lastig zijn om aanpassingen te maken. Desondanks kunnen kleine slimme aanpassingen een groot verschil maken, les is more..

De keuken van 2015

De keuken heeft altijd een belangrijk deel gevormd van het huis. Een plek waar we graag komen en per dag aardig wat tijd doorbrengen. Qua kleur staan wit, bruin, hout en beton voorop en ook in 2015 worden opvallende kleuren vermeden. Hout is nog steeds veruit het meest populair vanwege de grote verscheidenheid in houtsoorten. Wat we ook steeds vaker zien zijn zwevende kasten, deze geven de keuken een dynamisch en ruimtelijk gevoel.

De badkamer van 2015

De badkamer, ook een plek waar we veel tijd doorbrengen. Vooral voor de vrouwen één van de favoriete plekken. De nieuwe trend lijkt opnieuw hout te zijn, net als bij de keukens. Hout zorgt voor een interieur die dichtbij de natuur staat en daar gaat 2015 om, de natuur terugbrengen in huis. Ook zien we steeds vaker een spa terugkomen in het eigen huis, lekker makkelijk maar niet voor iedereen betaalbaar.

De woonkamer van 2015

De woonkamer, de plek waar het graag de meeste tijd doorbrengen. Een belangrijke trend die we gaan tegenkomen is spelen met lichtinval. Door slim om te gaan met lichtinval kun je precies de sfeer creeren die jij wilt. Ook zien we steeds vaker pelletkachels verschijnen in de woonkamer. Pelletkachels zorgen voor warmte en sfeer in uw woonkamer.

De slaapkamer van 2015

De slaapkamer, de plek naast de woonkamer waar we het liefst zijn en de meeste tijd doorbrengen. Grotendeels wordt er alleen geslapen en andere calorieverbrandende activiteiten ondernomen. Het idee van een slaapkamer is dat het rust moet uitstralen, maar meer luxe mag zeker niet ontbreken in 2015. Zo mag het bed weer net een tikkeltje groter, hoe groter hoe beter! In de slaapkamer worden er geen felle kleuren getolereerd. Felle kleuren zorgen ervoor dat het rust element wordt verdwenen. In dit onderzoeksrapport vind je meer informatie over de betekenis van kleuren.


Een tuinman zoeken

Tuinmannen zijn vaak erg moeilijk te vinden. Daarom heb je verschillende manieren om tuinmannen te vinden. Hierbij kun je denken aan advertenties of via vrienden en kennissen. Een tuinman kun je gemakkelijk inhuren voor een korte periode of een onbepaalde tijd. In deze tijd verzorgt de tuinman alle werkzaamheden rondom het tuingebied. Doordat de tuinman de werkzaamheden in de tuin in principe voor jou doet, hoef jij er geen tijd en moeite in te steken.

Een tuinman inhuren kan erg handig zijn. Hierdoor wordt een tuinman voornamelijk ingehuurd bij klanten die een druk bestaan hebben. Door het drukke bestaan heeft hij/zij helemaal geen tijd om zijn/haar tuin te onderhouden, voor deze mensen is een tuinman ideaal. Wanneer deze klant een tuinman inhuurt zal de tuinman ervoor zorgen dat de tuin mooi en verzorgd blijft. Doordat de klant de werkzaamheden volledig aan de tuinman toevertrouwd hoeft de klant er geen tijd meer in te steken.

Werkzaamheden

Werkzaamheden die de tuinman voor de klant kan doen zijn voornamelijk:

– Grasmaaien

– Zaaien

– Snoeien

– Onkruid wieden

– Herindeling van de tuin

– Aanleggen van een tuin/vijver/pad

Opruimen groenafval

Zaaien en maaien van gras zal regelmatige gedaan moeten worden. Dit is een van de voornaamste redenen om een tuinman in te huren. Omdat het een zwaar klusjes is en veel tijd vergt van de klanten laten zij het vaak liggen. Maar daarnaast groeit gras snel wanneer het regenachtig weer is, hierdoor zal de tuinman regelmatig de grasoppervlakte onderhanden moeten nemen. Er zijn ook taken die veel tijd vergen van de tuinman. Hierbij kun je denken aan het snoeien van struiken.

Inhuren

Wanneer je een tuinman voor een bepaalde/ onbepaalde tijd, zullen er kosten bij komen. Deze kosten liggen ongeveer op de 35 a 45 euro per uur. Bij vaste klanten gebruiken tuinmannen vaak een lager tarief om de klant tevreden te houden. Maar wat maakt het geld eigenlijk uit? Want wanneer je thuis komt en de prachtig verzorgende tuin ziet, kun je heerlijk genieten in je tuin zonder dat je naar bebossingen kijkt.


Tips voor het betegelen van de tuin

Voor wie de tuin een andere uitstraling wil geven biedt een nieuwe bestrating uitkomst. Compleet andere tegels geven de tuin al een heel ander karakter. Maar tegels leggen betekent ook keuzes maken. Welk soort tegels past het beste bij de rest van de tuin en op welke wijze moeten de tegels komen te liggen. Hieronder volgen een aantal tips die het betegelen wat gemakkelijker kunnen maken.

Leg een goede basis voor de bestrating

Voordat er tegels gelegd gaan worden moet er gezorgd worden voor een strakke ondervloer. De oude tegels moeten weggehaald zijn en het onderliggende zand hier en daar aangevuld, moet goed getrild zijn. Dit om latere verzakkingen te voorkomen. Geschikte apparaten hiervoor zijn te huur bij de betere bouwwinkels. Met de hulp van een waterpas moet gezorgd worden dat de vlakke vloer een klein beetje afloopt. Zo kan het water aflopen naar de zijkanten en worden plassen na regenbuien voorkomen.

Meerdere soorten tegels zorgen voor onrust

Er zijn verschillende soorten tuintegels op de markt. Zo zijn er de oerdegelijke trottoirtegels die lang meegaan, maar er een beetje simpel uitzien. Voor wie een wat modernere tuin heeft zijn er Oudhollandse tegels. Omdat deze in veel kleuren verkrijgbaar zijn is er voor elke tuin wel iets passends te vinden. Om de rust in het karakter van de tuin te behouden is het beter om te kiezen voor één bepaald soort tegel. Om toch een fraai effect te krijgen kunnen de tegels wel in verschillende afmetingen gelegd worden. Zo blijft de bestrating een mooi geheel vormen.

Typen sierbestrating

Na de keuze voor de tegel kan nagedacht worden over de manier waarop gelegd gaat worden. Hier een aantal voorbeelden van typen sierbestrating waarvoor gekozen kan worden:

Halfsteensverband: Deze wijze wordt veel gebruikt bij metselwerk en zoals de naam als zegt begint de bovenopliggende laag halverwege de eerste tegel. Deze manier van leggen zorgt voor een robuust geheel en weinig afval. Er hoeft weinig gebroken te worden.

Blokverband: De tegels in een blokverband liggen als blokken tegenelkaar aanmet de hele zijde en geen overlapping. Dit kan een mooi ruimtelijk effect geven in de tuin.

Wildverband: Voor een speelser effect wordt gekozen met een wildverband. Geen structuur en afwisseling van grote en kleine tegels geven een leuk resultaat. Ook zorgt deze manier van tegels leggen voor een stevige bestrating.

Patroonverband: Voor wie een rustig ogende tuin wil hebben zijn er de diverse patroonverbanden. Een terugkerend element in de betegeling maakt uw straat mooi af.

De klassieke vormgeving van het merk Leolux

Leolux is een meubelmerk dat is ontstaat in 1948 en opgericht door de broers Jan en Ton Sanders. Na ontwerpen van klassieke vormgeving, kozen de broers voor een modernere aanpak naar het voorbeeld van Deense en Italiaanse invloeden. Omdat deze moderne meubelen meer luxe uitstraalden, werd het woord lux verwerkt in de naam van het product. De afbeelding van de leeuw in het originele logo werd gecombineerd met het woord lux, waardoor de naam voor dit merk ontstond. De collectie kenmerkt zich door eigenzinnige designs, een uitstekende kwaliteit, gecombineerd met duurzaamheid en comfort. In de collectie vind je een ruim assortiment aan meubelen, waaronder tafels, stoelen, banken, maar ook poefs en andere bijkomstige benodigdheden om je woonruimte uniek aan te kleden. Leolux heeft een mooie collectie comfortabele fauteuils, waarin steeds nieuwe modellen worden geintroduceerd. Ook de tafels spelen een belangrijke rol binnen het merk Leolux. Je kunt er verschillende modellen vinden met elk een eigen naam. Op kokwooncenter.nl staan al deze modellen vermeld en kun je ze bekijken. Bovendien vind je op www.kokwooncenter.nl nog meer specifieke ontwerpen van Leolux en kun je ook een indruk krijgen wat elke stijl brengt aan je eigen woonruimte. Hier is een speciale 3D showroom voor bedacht.